Blog

Veľká zlatá medaila pre Malbec Yarden 2019

Veľká zlatá medaila pre Malbec Yarden 2019

Veľká zlatá medaila pre Malbec Yarden 2019 z MUNDUS VINI 2023!!!!


Malbec Yarden 2019 je červené suchéí víno výrobené z 100% odrody Malbec , hrozne pochádzajú z niekoľkých víníc severnej časti  Golanských výšin .

Toto víno vyzrievalo 18 mesiacov v malých francúzskych dubových sudoch barrique o objeme 225L . Víno má intenzívnu rubínovu farbu s purpurovým krajom , vo vôňi dominuje aroma  čučoriedkového kompótu a slivek . S  jemnou vanilkou na konci .Chuť je plná, zamatová, hladká, nekonečná, víno s potenciálom dalšieho zrenia vo flaši . 


Malbec ( Auxerrois ,Côt, Pressac, Medoc noir, Vesparo )

Modrá muštová odroda ktorá pochádza z Francúzska. Malbec je hlavnou odrodou apelácie Cahors kde tvorí až 70% zo zmesi pričom je doplnená o hladší Merlot a trpkejší  Tannat. V relatívne malom množste va používa aj pre výrobu Bordeaux vín kde doplňa  Cabernet Sauvignon a Cabernet franc.  Naj známejšie vína však pochádzajú z Argentínskej oblasti Mendoza. Najnovší trend je cuvée medzi Malbecom a Bonardou.  Odrodové vina majú intenzívnu fialovú farbu, vôňu lesného ovocia ( černíc), slivek , tabaku a vanilky.  Oproti Cabernetu má Malbec menší obsah trieslovína a kyselín.  Obsah alkoholu je  obvykle medzi 13,50 a 15,00%.

Väčšina vín z nového sveta  je školená v dubových sudoch a majú zrecí potencial až 8 rokov.