Blog

Nové ročníky 2022 a 2021 v ponuke !!!!

Nové ročníky 2022 a  2021 v  ponuke !!!!

V ponuke sú nové ročníky vín od Golan Heights Winery - יקב רמת הגולן.


2021 Yarden Sauvignon blanc 

Víno s výraznou arómou tropického ovocia, čerstvých hrušiek a šťavnatých citrusov. Je stredne plné až plné, s vyváženými tónmi vanilky, medoviny a dubového dreva. Víno odporúčame podávať ku grilovaným rybám, kuraciemu mäsu. Servírujeme pri teplote 7-9 stupňov.


2021 Rosé Syrah Mount Hermont Yarden 

Suché ružové víno Mount Hermont  je vyrobené výlučne z odrody Syrah, vďaka nadmorskej výške v oblasti Galilea má dostakok kyselín a jedinečnú ovocný charakter. Plný košík vôni lesného ovocia ako napríklad jahody, maliny a grepfriut. Ideálne víno ako aperitív alebo na letné grilačky. 


2021 Chardonnay Yarden

Víno má vôňu zrelej broskyne, citrusových plodov a vanilky. Víno má tropický charakter a v chuti sa nachádza exotické ovocie. Víno je plné s dobrou harmóniou kyselín a alkoholu. Má životnosť do 6 rokov.  Víno a jedlo: najlepšie doplní jedlá s korenistým charakterom, ľahšie biele mäsá a hydinu.


2022 Mount Hermon White Yarden 

Mount Hermon White sa vyznačuje jasnou vôňou melónu, grapefruitu, kvetových a jablčných náznakov, s odtieňmi tropického ovocia. Víno je šťavnato pitné, s pekným, sviežim záverom. 


2022 Cabernet Sauvignon Mount Hermont Yarden

 Pri tomto Cabernete sa klasicky stretávame s chuťou zrelých lesných plodov a višňami. Je to stredne plné, vyvážené víno s jemnými tanínmi.

Jedlo a víno: Podávame ho k pečenému tmavému mäsu. Servírujeme pri teplote 17 stupňov. 


2022 Mount Hermon Red Yarden 

V chuti cítiť maliny, černice, čerešne a divé bobuľové ovocie s náznakom bylín. Víno má hlbokú purpurovo červenú farbu a plne ovocnú vôňu.

Podávajte k silne ochuteným jedlám, cestovinám, pizze, mäsovým jedlám napr.: grilovaným hamburgerom a stejkom.