Vinice sa nachádzajú 400 metrov nad morom v oblasti Langhe.

Zber sa vykonáva v polovici septembra. Hrozno sa zbiera do malých košíkov a počas prešovania sa ochladzuje aby sa zachovali vlastnosti odrody Nebiollo. Nasleduje tradičná fermentácia. Macerácia na šupkách trvá 8 až 10 dní. Nakoniec sa vykonáva malolaktická fermentácia. Zrenie prebieha v malých aj veľkých barikoch.

Víno ma typickú rubínovú farbu. Buket je delikátny, s tónmi kvetov a ovocia. V ústach je plné, okrúhle a harmonické.


Odroda Nebbiolo 

Vyskytuje sa predovšetkým v troch klonoch - Lampia, Michet a Rosé . Vina z tejto odrody produkujú najznámejšie vína Piemontu ako sú  Barolo, Barbaresco, Roero, Gattinara a Ghemme. Charakteristické pre Nebbiolo je že produkuje husté, vína s veľkým obsahom kyselín pri relatívne primeranom množstve alkoholu a dobrou štruktúrou trieslovín

Zrením vína dosahujú kemplexné aromu ktorá sa prejavuje ako lupene ruže,  koža, lístie či v najlepších prípadov Hľuzovka

Zvyškový cukor
Suché
Charakter
Zamatové / Harmonické
Oblasť
Piemont
Klasifikácia
Denominazione di Origine Controllata DOC
Zrecí potenciál
5+ rokov
Víno a gastronómia
Červené mäso
Uzáver
Korok

Napísať recenziu

Prosím prihláste sa alebo zaregistrujte pre pridanie recenzie

Langhe Nebbiolo

Krátky popis

Suché, červené víno, odroda: Nebbiolo, ročník: 2011, krajina: Taliansko, oblasť: Langhe, výrobca: Pasquale Pelissero, objem: 0,75 l
  • 15.16€
  • 11.99€

  • Bez DPH: 9.99€

Súvisiace produkty

Barbaresco DOCG Nebbiolo Pasquale Pelissero

Barbaresco DOCG Nebbiolo Pasquale Pelissero

Intenzívna rubínová červeň, ktorá zrením získava granátové odlesky. Buket je jemný a trvácny, zrením..

30.00€ 20.00€ Bez DPH: 16.67€