Zber sa vykonáva v polovici septembra. Hrozno sa zbiera do malých košíkov a počas prešovania sa ochladzuje aby sa zachovali vlastnosti odrody Nebiollo. Nasleduje tradičná fermentácia. Macerácia na šupkách trvá 8 až 10 dní. Nakoniec sa vykonáva malolaktická fermentácia. Zrenie prebieha v malých aj veľkých barikoch.
Víno ma typickú rubínovú farbu. Buket je delikátny, s tónmi kvetov a ovocia. V ústach je plné, okrúhle a harmonické.
Odroda Nebbiolo
Vyskytuje sa predovšetkým v troch klonoch - Lampia, Michet a Rosé . Vina z tejto odrody produkujú najznámejšie vína Piemontu ako sú Barolo, Barbaresco, Roero, Gattinara a Ghemme. Charakteristické pre Nebbiolo je že produkuje husté, vína s veľkým obsahom kyselín pri relatívne primeranom množstve alkoholu a dobrou štruktúrou trieslovín.
Zrením vína dosahujú kemplexné aromu ktorá sa prejavuje ako lupene ruže, koža, lístie či v najlepších prípadov Hľuzovka.
Zvyškový cukor | |
Suché | |
Charakter | |
Zamatové / Harmonické | |
Oblasť | |
Piemont | |
Klasifikácia | |
Denominazione di Origine Controllata DOC | |
Zrecí potenciál | |
5+ rokov | |
Víno a gastronómia | |
Červené mäso | |
Uzáver | |
Korok |
Langhe Nebbiolo
- Výrobca: Pasquale Pelissero
- Kód produktu: 595
- Dostupnosť: 1
Krátky popis
Suché, červené víno, odroda: Nebbiolo, ročník: 2011, krajina: Taliansko, oblasť: Langhe, výrobca: Pasquale Pelissero, objem: 0,75 l- 15.16€
-
11.99€
- Bez DPH: 9.99€
Súvisiace produkty
Barbaresco DOCG Nebbiolo Pasquale Pelissero
Intenzívna rubínová červeň, ktorá zrením získava granátové odlesky. Buket je jemný a trvácny, zrením..
30.00€ 20.00€ Bez DPH: 16.67€