Blog

Nové vína z Valdobbiadene !!!! Terre di San Venanzio

Na sklade už máme doplnený sortiment o nové vína z vinárstva Terre di San Venanzio 

O vinárstve 
Založené v roku 2007, vinárstvo Terre di San Venanzio Fortunato bolo pomenované podľa jednej z najznámejších osobností celej oblasti Valdobbiadene. Biskup od  Poitiers. Celým  svojím menom Venanzio Onorio Clemenziano Fortunato , sa narodil v samom srdci produkcie Prosecca v meste Valdobbiadene a tak ako sa aj venoval cirkvi, rovnaké úsilie venoval osvete o pestovaní  viniča. Česť jeho pamiatke nesie aj meno Fortunato v názve vinárstva. Väčšina vín vinárstva Terre di San Venanzio Fortunato je klasifikovaná ako Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG v podobách ako Brut, Extra Dry, Dry Vintage, Superiore di Cartizze.
Od roku 2015 bola uvedená nová variácia v podobe Brut Demi Long. 

Proces výroby je podrobený šetrnému spracovaniu hrozna Glera ( Prosecco)  a 10% produkcie muštu sa oddeluje aby bola zvýšená kvalita konečného šumivého vína. 

Zakladatelka vinársva Monica Ganz pochádza priamo z blízskosti Valdobbiadene a celý život pracovala vo vinárskom premysle. Niekoľko rokov bola hlavým sekretariátom združenia Strada del Proseccoand Vini dei Colli Conegliano Valdobbiadene
Enolog vinárstva Luca Antiga, sa podiela na výrobe od roku 2014.