Blog
Červené víno k steakom
Ideálne kombinácie červeného mäsa a červeného vína
Sirloin
Je to najjemnejšia a najdrahšia časť hovädzieho mäsa, ktorá neobsahuje takmer žiadne tukové krytie. Dá sa upraviť na mnoho spôsobov a to na panvici, v rúre a hlavne na grile. Pochádza z vysokej roštenky, ktorá je jedným z najideálnejších svalov na prípravu steakov.
Odporúčané vína :
Variácia 1.Španielské vína z odrody Tempranillo ako napríklad
Reserva Rioja El Ternero 2011 Bodega Hacienda El Ternero
Tempranillo EL SEÑORITO 2014 Bodegas Más Que Vinos
Variácia 2.Francúzske vína z odrody Syrah
Syrah - Viognier Arrogant Frog 2018 Jean Claude Mas
Hermitage Rouge 2015 Brunel de la Gardine
Ribeye
Je vytvorený z vysokej roštenky, ktorá je jedným z najideálnejších svalov na prípravu steakov.V stredu sa nachádza typické tukové oko, čo dodáva mäsu šťavnatoasť.
Odporúčané vína :
Variácia 1. Čistý odrodový Cabernet Sauvignon
Farnito Cabernet Sauvignon – I.G.T. 2013 Carpineto Cabernet Sauvignon Super Premium 2013 Eikendal
Variácia 2. Amarone della Valpolicella
Amarone Della Valpolicella DOCG 2013 Monte Tondo
Porterhouse & T-Bone
Časť mäsa z nízkej roštenky a sviečkovej s kosťou. Je vykrajovaný z hornej časti hovädzieho chrbtu.Ako jediný spojuje dve chute, pretože medzi charakteristickou kosťou v tvare písmena T sa nachádza steak zo sviečkovej a steak z nízkej roštenky.
Odporúčané vína :
Variácia 1. Čistý odrodový Merlot
Merlot Free Flow Organic 2018 Segals
Merlot 2019 Galil Mountain Winery
Variácia 2. Argentínsky Malbec
Malbec Catena 2018 Catena Zapata
Malbec Gran Reserva 2014 Escorihuela Gascon
Strip / New York Strip
Nachádza sa v okolí nízkej roštenky, zo zadnej časti chrbta. Okolo mäsa je tuková vrstva. Aj keď obsahuje malé množstvo tuku mramorovania, vo vnútri nie je príliš mastné.