Blog

Nové vína od Louis Max

Vinárstvo Domaine Louis Mx bolo založené už v roku 1859 a to v samom srdci Burgundska v malebnej dedinke Nuits Saint Georges.  Korene podniku sú pevné spojené s východnou Europou, odkial emigroval zakladateľ vinárstva Evgueni Louis Max.  Oblasť si vybral nie náhodou, kedže práve Chardonnay a Pinot Noir ( Rulandské modré ) boli  srdcové záležitosti  Evguena. Popri víno z Burgundska sa podnik rozšíril aj o dalšie vinohradnícke oblasti Francúzska. Pod vedením terajšieho prezidenta Jeana Francoisa Jolietteho sú v portfoli vína z oblasti Údolia Rhôny ako napríklad červené Côtes du Rhône - Cuvée MAX ako kupáž Grenache Noir a Syrah.  

Nemalou súčasťou ponuky je aj produkcia vín z južného francúzska z oblasti  Languedoc. Kde je pod kontrolou záme Chateau Pech Latt ktoré vytvára vína zo svetoznámej apelácia Corbières. Chateau Pech Latt má od roku 1991 certifikáciu na BIO vína a produkuje prevažne červené vína zamerané na lokálne odrody Carignan,Mourvedre a  Grenache noir.   Novinkou je produkcia ružového vína Corbières, ktoré nemá problém konkurovať ružovému z Provensálska a to je za tretinovú cenu. 

Pre doplnenie mozaiky je v sortimente od  Louis Max aj séria vín z južného  Francúzska. Vína sú klasifikované len ako Pays D'oc, avšak sú výborbou hodnotou za priateľnú cenu.